העונה הראשונה של הנסיך המדליק מבל אייר הסתיימה, ואני כבר מת לחקור את הסניקרס של העונה השנייה, אבל לפני כן, אי אפשר להתעלם מקווי העלילה שמשפיעים על האאוטפיט של וויל. בעוד שבעונה הראשונה היה חשוב להמחיש את השוני הגדול בין העוני של פילדלפיה לעושר של בל-אייר, ב-הנסיך המדליק מבייל אייר: עונה שנייה, אנחנו רואים וויל קצת יותר מאוקלם.
הוא לומד להנות מהעובדה שג׳פרי משרת אותו, דורש כרטיסים למקומות הטובים של הלייקרס ומשתלב חברתית בבית הספר היוקרתי שהוא וקלטון לומדים בו. חלק גדול מהזרות של וויל בעונה הראשונה הובע באמצעות הלבוש הצבעוני והמוגזם שלו, ובמיוחד באמצעות הסניקרס המוחצנות שהוא הביא מתרבות השכונות.
נראה שככל שהעונה השנייה מתקדמת, גם התלבושות של וויל נרגעות. זה לא שהוא התחיל להתלבש כמו קרלטון או פיליפ, אבל הצבעים הפכו ליותר רגועים, והסדרה מתחילה להתרחק מההשפעה של שנות השמונים הצועקות. בכל מקרה, מבחינת סניקרס וויל ממשיך את המסורת, ומפגיז אפילו עוד יותר בעונה הזו.
כל הסניקרס של הנסיך המדליק מבל אייר עונה שנייה
Dr. Martens Work 1460 SR 8-Tie Boot
ההפתעה הכי גדולה מבחינתי היא שנעלי ד״ר מרטינס הן ברירת המחדל של וויל. בערך בחמישים אחוז מהפרקים של העונה השנייה הוא מופיע איתן. מצד אחד זה לא אמור להפתיע, ד״ר מרטינס באמת היו פופולאריות מאוד באותה תקופה. אולם כאשר אני חושב על זה קצת יותר לעומק, זה נראה לי מוזר כי בארץ נעלו אותם לגמרי אחרת. הם התחברו למראה יותר גראנג׳י ומוזנח, עם חולצות פלאנל משובצות, מעילים ארוכים ושיער סתור. וויל מגיע מעולם ההיפ-הופ, שם הכל צבעוני וגדול מהחיים, אבל למרות זאת הוא מצליח לשלב אותם בצורה מושלמת עם הלוק. אולי זה מסביר למה הנעליים האלו נשארו קלאסיקות, ומדוע גם היום הן חזרו לאופנה בענק.
Nike Air Trainer Max 91': Black/White
הפעם לא מדובר באיזו נעל איזוטרית שרק יודעי חן מכירים, אלא בפאקינג נייקי אייר מקס טריינר, נעל הקרוס-טריינינג של בו ג'קסון. למי שלא מכיר, תחום הקרוס-טריינינג היה חזק מאוד בסוף שנות השמונים ותחילת שנות התשעים. האתלט שזוהה יותר מכל עם הצטיינות במגוון ענפי ספורט, היה כוכב הפוטבול והבייסבול בו ג'קסון. למעשה הוא ומייקל ג'ורדן היו הספורטאים הגדולים ביותר באותה תקופה. נייקי יצרה סביב ג'קסון את הקמפיין Bo Knows וצירפה כוכבי פוטבול נוספים כמו בארי סאנדרס ו-ג'רי רייס, אבל לאורך השנים ג'קסון נשאר המזוהה ביותר עם הליין, וכל הנעליים בסדרה קיבלו את השם שלו.
Nike Air Flight: White/Orange/Purple
קלאסיקת כדורסל של שנות התשעים ואחת מהכוכבות של הסרט White man Can't Jump. הגרסה הקלה של האייר פלייט לא השאירה חותם גדול, אבל הייתה פופולארית מאוד בקרב גארדים ב-NBA.
Nike Air Command Force
בצד הימני של התמונה, נייקי אייר פלייט. בצד השמאלי, ה-Air Command Force, עוד קלאסיקה אדירה והכוכבת הגדולה ביותר שיצאה מהסרט White man Can't Jump. ב-NBA היא זוהתה בעיקר כנעל של דיוויד רובינסון.
עונה שנייה פרק 15
Nike Air Force 180 Low: Black/Varsity Royal-White
סמית׳ הוא יליד פילדלפיה, ולכן אין פלא שהוא כל כך אוהב את האייר פורס 180, הנעל ששיחק איתה צ׳ארלס בארקלי. בשנת 1991 נייקי יצאה לראשונה עם טכנולוגיית האייר 180, כרית אוויר שניתן לראות גם מהסוליה. הנייקי אייר פורס 180 היא נעל הכדורסל הראשונה שזכתה לקבל את הטכנולוגיה הזו, ועם השנים הדגם המפורסם ביותר שלה היה בצבעי הפילדלפיה 76. הוא גם הפך להיות מזוהה עם שושלת הסניקרס של צ׳ארלס בארקלי הגדול.
Nike Air Force High
כולנו מכירים את ה-נייקי אייר-פורס 1 כנעלי כדורסל גבוהות שיצאו ב-1984 ועשו מהפיכה אדירה בעולם ב-NBA ובאופנת הרחוב. מעטים יודעים שנייקי המשיכה להוציא דגמים חדשים לאורך השנים תחת אותו השם, כאשר היא מוסיפה בכל שנה אלמנטים חדשים מבחינת העיצוב והטכנולוגיה.
Nike Air Mach Force 3/4
עוד נעל שהתפתחה מהאייר פורס המקורית. כל הנעליים שיצאו תחת השם "פורס" היו מיועדות לפורוורדים גדולים וחזקים כמו דיוויד רובינסון ו-צ'ארלס בארקלי. הן תמיד היו שריריות ומאסיביות כדי להתמודד עם המשחק הקשוח של שנות התשעים.
Nike Air Max 180: Bright Concord
אי אפשר לטעות בזיהוי של אחת מנעלי הריצה האהובות עלי ביותר. בשנת 1991 נייקי יצאה עם ה-אייר מקס 180, נעל ריצה עבור חובבים ומקצוענים כאחד. החידוש הגדול בנעל היה בועת אויר שניתן לראות מזווית של 180 מעלות, ולשון נאופרין גמישה שנצמדת לכף הרגל. הנעל זכתה ליחס אמביוולנטי בעולם הריצה, אולם רגע התהילה שלה הגיע כאשר מייקל ג'ורדן נראה צועד איתה באולימפיאדת ברצלונה 1992, וכמובן הרגע שבו היא הופיעה ב-הנסיך המדליק מבייל אייר: עונה שנייה.
Jordan 6: Infrared/Black
לקראת סוף העונה, וויל מגיח לסלון לבוש באדום ושחור עם הנעל החמה ביותר באותה תקופה, ה-ג'ורדן VI. זו הפעם הראשונה שוויל נועל ג'ורדן שהיא לא ה-V והסיבה היא ברורה. וויל הוא סניקרהד שתמיד הולך עם כל מה שחם, והג'ורדן VI היו הנעליים הלוהטות ביותר באותה שנה. בעוד בג'ורדן III-V ניתן לראות התפתחות ברורה מדגם לדגם, כאשר כל נעל משמשת בסיס לדגם הבא, ה-ג'ורדן VI הביאה עיצוב חדש לגמרי. טינקר הטפילד יצר נעל שלא הייתה דומה לדבר שהיה באותה תקופה, והשאיר סניקרהדס פעורי פה. בסוף השנה מייקל ג'ורדן לקח את האליפות הראשונה שלו עם אותה נעל, עניין שהעצים עוד יותר את ההילה סביבה.
Air Jordan V: Black/Metallic Silver
הנעל שמופיעה בפתיח של הסדרה והפכה לאחת מהמזוהות ביותר עם וויל סמית', חוזרת בפרק 12 לעוד גיחה קצרצרה.
Nike Air Force 180 High
נעל כדורסל גבוהה ומאסיבית ששילבה שתי טכנולוגיות, את כרית האויר שניתן לראות מזווית של 180 ואת טכנולוגיית האייר פרשור, שהיא למעשה העתק של טנכולוגיית הפאמפ של ריבוק, שזכתה להצלחה עצומה באותה תקופה.
Nike Air Ultra Force High: Evergreen/White
וויל כבר נעל אולטרה פורס בעונה הראשונה בצבע שחור ולבן. הפעם הוא נועל את הגרסה הירוקה.
Nike Air Huarache: Scream Green
עוד עיצוב מהפכני של טינקר הטפילד. נעל ריצה שהושפעה מסנדל אינדיאני ומגפי סקי מים. היום רואים אייר הוראצ'י כמו זבל ברחובות, אבל בשנת 1991 הנעל הזו נחשבה למוזרה, שלא נאמר מכוערת, ואנשים לא הבינו למה היא גבוהה, למה אין סווש ואיך היא קשורה לעולם הריצה… נייקי כמעט הפסיקה את הייצור שלה, ומכרה את השאריות לסוחר מקומי שנסע עם המלאי למרתון ניו-יורק 1991 ורק שם היא זכתה להצלחה עצומה. בפרק 17 וויל נועל את הקולורווי "סקרים גרין" שהיה אחד מצבע ה-OG ומהיותר מוצלחים לטעמי.
עונה שנייה פרק 17