טריידבלוק: השירות שיודע להפוך את הסניקרס שלכם למטבע

לאיזה חור שלא תגיעו, מישהו ינסה למכור לכם סניקרס. ייזי מאפיה או מושיק עפיה, אדידס סלייד או ג'ורדן-עד, כל עוד מעורב כסף בסיפור, תמיד יש מאכר שמנסה לגזור עלינו קופון. לפעמים מדובר במאכרים מקצועיים וממוסדים כמו סטוק אקס וגואט, ברוב המקרים זה עוד ליצן שבטוח שהוא עלה על בוננזה. אבל למרות כל הפלטפורמות, האפליקציות והנודניקים בפייסבוק, עדיין חסרה חתיכה אחת בפאזל, זירה שתאפשר לנו להשיג סניקרס מבלי להוציא מאות דולצ'ים, דרך להשתמש במלאי שלנו כדי להשיג נעליים חדשות. לחלל הזה בדיוק נכנסה טריידבלוק, אפליקצייה שמקשרת בין אספנים ומאפשרת לכל אחד להחליף את הסניקרס שלו במינימום עלויות.

טריידבלוק: איך להפוך את הסניקרס למטבע שלכם

טריידבלוק: איך להפוך את הסניקרס למטבע שלכם

סטוק אקס יצרה מפלצת משוכללת שכוללת מילים מפחידות כמו מדדים, מחירונים ותשואות. טריידבלוק לעומת זאת, הגיעה עם גישה הרבה יותר פשוטה, הנעל שווה מה שאתה מוכן להחליף עבורה. טריידבלוק היא בעצם חזרה לכלכלה ישנה, לתקופה שבה סוחרים החליפו קולורבי בגזר, במקום להמיר את הקולורבי לכסף ואז לקנות איתו גזר.

הרעיון לטריידבלוק עלה בשנת 2009 על ידי טוני מלווקס (Tony Malveaux) ו-דארן סמית' (Darren Smith), שני חברים מאוסטין טקסס בעקבות משחק רשת שנקרא ESPN Trade Machine. כולם יודעים שבליגת ה-NBA יש כסף כמו זבל, ולכן הטריידים הם אלו שקובעים האם הקבוצה תהיה חזקה או לא. מנג'ר טוב יודע לעשות את הטריידים הנכונים, ולמצות את מירב הכלים שיש לו כדי לבנות את הקבוצה הטובה ביותר.

הבעיה הייתה שבשנת 2009 השוק עדיין לא היה מוכן. המימדים של קהילת הסניקרס בכלל לא התקרבו למספרים של היום, ואלו שכבר היו במשחק, באמת החליפו נעליים אחד עם השני, הם לא היו צריכים אפליקצייה. עם השנים התפתחו אפליקציות מצליחות כמו סטוק אקס ו-גואט והוכיחו ששוק הריסייל יכול להיות שווה מיליארדים, אם רק מצליחים לקחת תופעה קיימת ולמסד אותה באופן דיגיטלי.

טוני ודארן שמו לב שכל האפליקציות החדשות עוסקות במכירה, אבל אף אחת מהן לא בהחלפה, שעוד מימי הבולים והקלפים היא הפעולה הבסיסית ביותר של כל אספן. הפעם השוק היה מוכן לשירות חדש, הרי אפילו לסניקרהדס חדשים יש כבר אוספים עצומים, והם יכולים להשתמש בהם כדי להשיג נעליים חדשות במקום להוציא עוד כסף. גם ילדי שמנת אמריקקים, שהחדר שלהם הוא בית בתוך בית, מתמודדים עם בעיות אחסון, ובטח שהחשבון בנק של כל אחד לא יתנגד להחלפה במקום רכישה של זוג חדש.

טריידבלוק: איך להפוך את הסניקרס למטבע שלכם

האפליקצייה יצאה לשוק באוגוסט 2020 ונתקלה בלא מעט בעיות. איך ניתן לוודא שהנעליים שמוחלפות מקוריות, מה עושים במקרה של החלפת זוג בעל ערך שונה וכמה כל השירות הזה אמור לעלות? בתור אפליקצייה צעירה טריידבלוק עוד מתמודדת עם הבעיות האלו, והיא עדיין חוקרת את הפתרונות הנכונים, אבל הרעיון הבסיסי סביב השירות שהיא מציעה הוא נכון, ומשתמשים אוהבים אותו.

בטריידבלוק לכל אספן יש ארון (Closet) שאליו הוא מעלה את מלאי הנעליים שלו, ו-רשימת משאלות (Wish list), שאליה הוא מעלה את הדגמים שהוא רוצה. מפה יש תהליך של מִשְׂחוּק, כלומר כל משתמש יכול לראות את רשימת המשאלות של משתמשים אחרים ולהציע להם טריידים. אם הוא מעוניין בנעל ששווה יותר מהנעל שלו, הוא יוכל להציע תוספת של כסף או שני זוגות תמורת זוג אחד וכן הלאה.

משם הזוגות נשלחים למטה החברה ביוסטון, ועוברים תהליך בדיקת אותנטיות כפול – בדיקה אנושית ובדיקה דיגיטלית. הסיבה לשתי בדיקות היא כדי להימנע ממקרים שבהם זוגות נבדקים על ידי לקוחות באמצעות אפליקציות ומתבררים כמזוייפים. רק לאחר מכן הם נשלחים למשתמשים שביצעו את הטרייד, כאשר תמיד מצורף לחבילה פתק עם חתימה ידנית של הבודק שאישר את הנעל.

הבעיה הראשונה שטריידבלוק מתמודדת איתה היא העלות הגבוהה שהיא גובה על השירות – בסביבות 45 דולר! שמורכבים 25 דולר עבור משלוח, 15 עבור בדיקת אותנטיות ועוד מס מקומי. כמובן שאם שולחים יותר מזוג אחד, העלות עולה בהתאם עד לגבול של 45 דולר למשלוח בלבד, בלי קשר למספר הזוגות. כרגע משתמשים מתלוננים על העלות ובצדק, מדובר בסכום גבוה עבור החלפה בלבד.

טריידבלוק: איך להפוך את הסניקרס למטבע שלכם

הבעיה השנייה של השירות קצת יותר מורכבת והיא שטבע האדם מסריח מייסודו. פעם סניקרהדס החליפו סניקרס עם החברים הקרובים בלי מחשבה לעשות עליהם קופה. הרי מלבד פסיכופתים ותתי-אדם למיניהם, את החברים שלך אתה לא תנסה לדפוק. לעומת זאת, כשאתה מחליף סניקרס עם אנשים שאתה לא מכיר, אף אחד לא רוצה לצאת פראייר. בגלל זה רוב האנשים מציעים טריידים שמשתלמים רק להם, ואז פשוט אין עסקאות.

לואובולרים, לייצנים וסתם חארות יש בכל מקום, ואז במקום לקבל הצעות מעניינות, אנשים מציעים לך פאנדות על טראוויס סקוט. כשאתה מציע לאחרים החלפה על נעליים בסכומים זהים, הם בכלל לא מתייחסים. מלבד זאת, לאפליקצייה יש עוד בעיות כמו שהאפשרות לצ'ט אישי בין המשתמשים, מפתה אותם לעבור לתקשורת פרטית ואז לחסוך את תשלום העמלה לחברה.

השירות של טריידבלוק פועל כרגע בארצות הברית בלבד. כלומר קנדה, כל מדינות אירופה וישראל הקטנה עדיין לא יכולות להינות ממנו, אבל תהיו בטוחים שהוא יגיע לפה מהר מאוד. עד לא מזמן גם סטוק אקס סיפקה שירות שרק משתמשי פורומים נידחים ברדיט הכירו, והיום כל פנסיונרית ממודיעין יודעת להזמין ממנו נעליים לנכדים שלה, בשלב הבא היא תדע גם להחליף אותן.

  • טריידבלוק: השירות שיודע להפוך את הסניקרס שלכם למטבע

    טריידבלוק: השירות שיודע להפוך את הסניקרס שלכם למטבע

    לאיזה חור שלא תגיעו, מישהו ינסה למכור לכם סניקרס. ייזי מאפיה או מושיק עפיה, אדידס סלייד או ג'ורדן-עד, כל עוד מעורב כסף בסיפור, תמיד יש מאכר שמנסה לגזור עלינו קופון. לפעמים מדובר במאכרים מקצועיים וממוסדים כמו סטוק אקס וגואט, ברוב המקרים זה עוד ליצן שבטוח שהוא עלה על בוננזה. אבל למרות כל הפלטפורמות, האפליקציות והנודניקים…


InstacopSneakers

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *