לכל מכורי הרשתות החברתיות, הסובלים מ-FOMO ואלו שמרגישים שהם תמיד עשרה צעדים מאחורי עולם האופנה – הסירו דאגה מליבכם, הטרנד מת, יחי המיקרו-טרנד! סרטון טיק-טוק מאונך בן 15 שניות שמדווח על הטרנד הבא, אחרי שהאינטרנט לעס וירק את הטרנד האחרון, לפני שרוב הציבור בכלל שמע עליו. בלוקור (Blokecore) הוא בסך הכל עוד מיקרו-טרנד שמצטרף למיקרו-טרנדים אחרים כמו טק-וור ו-גורפקור, רק שבניגוד אליהם, הוא קיים עוד משנות השישים, וכנראה יהיה קיים הרבה אחרי שטיק-טוק תשמיד את עצמה. מוזמנים לקרוא מה זה בלוקור ואיך הוא קשור לעולם הכדורגל.
אופנה של חוליגנים, כוכבי טיק-טוק ומונדיאל: מה זה בלוקור?
בלוקור הוא לא משהו חדש, רחוק מכך. כבר באנגליה של שנות השישים התפתחה תרבות של צפייה במשחקי כדורגל עם החולצה של הקבוצה האהובה עלייך. באותה תקופה התפתח סגנון הקז'ואל, ביגוד נוח ולא רשמי שהחליף את המראה המחויט והצבעים הכבדים בהדפסים וצבעים בוהקים. הבלוקור הוא בעצם שלוחה שלו, אוהדים צבעוניים שמגיעים בהמוניהם למגרשים כדי לצפות בקבוצה שלהם משחקת.
בדומה למילים כמו "לאד" או "מייט" – בלוק הוא כינוי באנגליה לבחור. משפיעני טיק-טוק צועקים באופן רנדומלי "בלוק" בסרטונים שהם מעלים, כחלק מהקול האירוני והמודע לעצמו של דור ה-Z
הדרך הכי טובה לתאר בלוקור הוא פשוט לדמיין אבא הולך למשחק כדורגל. כלומר חולצת כדורגל, ג'ינס רחב ונעלי אדידס סמבה. אפשר לשלב את הלוק גם עם אייר מקס 1 או פומה סווייד, אבל אין נעל שמזוהה יותר עם עולם הכדורגל מאשר סמבה. אדידס ייצרה אותה בשנת 1949 כדי ששחקני כדורגל יוכלו להמשיך להתאמן גם על מגרשים קפואים, ולכן היא הנעל הכי מתאימה ללוק הזה.
לבלוקור יש מספר יתרונות משמעותיים על טרנדים אחרים. קודם כל לא צריך להתחדש במלתחה חדשה, שכן לכולם יש כבר את הבגדים האלו בארון. אם אין לכם חולצות כדורגל, קל מאוד להשיג אותן בחנויות וינטאג' ויד שנייה. יותר מזה, עדיף לא לקנות חולצה חדשה, כי אם יש לכם חולצה של פיורנטינה משנות התשעים או קריסטל פאלאס משנות השמונים, אתם פאקינג קאטינדג אדג' של הדבר הזה.
שנית, חולצות כדורגל הן תמיד צבעוניות ומכילות גרפיקות והדפסים נועזים, ויש אותן בכל הצבעים בעולם. היתרון השלישי והחשוב ביותר הוא שחולצת כדורגל של המועדון האהוב עליכם היא משהו אותנטי. זה לא עוד בגד עם עיצוב יפה, אלא יש פה מערכת יחסים שלמה עם משמעויות הרבה יותר עמוקות ומורכבות. קבוצה היא אהבה לכל החיים, ואין סיבה לא להפגין אותה גם ברחוב.
באנגליה, איטליה, גרמניה וכל מדינות דרום אמריקה ההתייחסות לכדורגל היא כמו לדת. סביב המשחק התפתחו מועדני אולטראס, חוליגנים ועוד כל מני צורות משונות של אהדה. יש למדינות האלו מורשת כדורגל ארוכה, ולכן שם בלוקור הוא פשוט להיות אוהד של קבוצה. בארצות הברית לעומת זאת, כדורגל הוא אפילו לא הענף השלישי בפופולריות שלו.
למרות זאת, האמריקאים לא רוצה להישאר מאחור בכל מה שקשור לטרנדים חדשים, ולכן גם הם מיהרו לאמץ את הבלוקור. התוצאה מביכה כמו שהיא משעשעת – משפיעני רשת שגדלו בארקנסו מפרסמים אאוטפיטים עם חולצות של שטוטגרט ונבחרת קמרון, מבלי שיהיה להם מושג מה הם לובשים. עכשיו רק מעניין לראות מי האידיוט הראשון שינסה להיכנס לאיצטדיון של בוקה ג'ונירס עם חולצה של ריבר פלייט.
זה בסדר להימשך רק לאסטתיקה של הטרנד מבלי להבין מה זה נבדל או לחשוב שזוביזרטה זה אצבע משולשת. אנחנו בשנת מונדיאל, כדורגל הוא הספורט הכי גדול בעולם, ואם יש לכם במקום חולצת כדורגל חולצת הוקי או פוטבול, זה גם הולך. הבלוקור לא באמת צריך אתכם, אוהדי כדורגל תמיד ישארו איתו, שכל השאר ימשיכו לטרנד הבא.
-
באנג תרנגול ונעלי שטן: מה עומד מאחורי התעלולים הוויראלים של MSCHF
לגבריאל וויילי (Gabriel Whaley) נמאס מאוד פוסט שיווקי בפייסבוק או תמונה סוחטת לייקים באינסטגרם. הוא הבין שהציבור כבר לא יכול לשאת את הרעש הטורדני שמייצר עולם הפרסום המסורתי, ולכן בחר להתחיל פרויקט שאפתני משלו בשם MSCHF שמטרתו להמציא את האינטרנט מחדש. לא לפנות ברצינות לכמה שיותר אנשים בתקווה לתפוס חלק קטן מהעוגה, אלא לפתור לאנשים…
-
דורסנית או לגיטימית: למה חברת נייקי תובעת את כל העולם?
קל לראות בחברת נייקי את המרשעת הגדולה שתובעת את כל המתחרים, הרי במשך שנים היא מנהלת מלחמה תביעות עם היריבה השנואה – אדידס, אבל לאחרונה נוספו לרשימת האויבים חברות ענק נוספות כמו סטוק אקס, לולולמון, ובייפ. בעוד התביעה נגד גופים גדולים עוד מתקבלת על הדעת, לחברה יש היסטוריית תביעות קטנונית מול חברות זניחות ואנשים פרטיים…
-
קיקו קוסטדינוב: המעצב שהזריק חיים חדשים חברת אסיקס
גם אם לא כל הקולקציות נראות בדיוק אותו הדבר, באופנת הגברים מעט מאוד משתנה מעונה לעונה. העיצובים החדשים של המותגים הגדולים מרפרנסים לאופנת הרחוב, לפעמים לתרבות הפופולרית ומדי פעם לטרנדים עכשוויים, אבל בכל מה שקשור לגזרות מעניינות ומאתגרות, אין בשורה חדשה. קיקו קוסטדינוב הוא מעצב שלא יוצר מחדש את אופנת הגברים, אבל כן משנה את…
-
קית': מהו סוד ההצלחה הגדול של רוני פייג? | KITH
רוני פייג הוא לא מעצב אופנה, למעשה כוח-העל שלו הוא היכולת לייצר הייפ. זה מה שהפך את קית' מחנות צנועה לאחד ממותגי הסטריט-וור המשפיעים ביותר בעולם, ואת הביקור בחנויות של KITH לחוויה בפני עצמה. בעזרת קשרים במקומות הנכונים, הרבה עבודה קשה ולא מעט כישרון, פייג' יצר מוסד ניו-יורקי שמכתיב טרנדים בעולם הסניקרס, ולכן כל המותגים…
-
פיט פארה: פופ-ארט של סקייטבורד, אמנות ומוזיקה | Parra
לא משנה אם מדובר בעיצוב טישרטים, סירטוט, ציור, אנימציה או פיסול, אפשר לזהות מקילומטרים את הסגנון הייחודי של פיט פארה (Piet Parra). סטייל שהפך אותו לאמן מוערך על ידי הגלריות המובילות מעולם, ובמקביל לאחד היוצרים הפופולרים ביותר בתרבות הסטריט-וור. האופן שבו הוא הצליח לשלב בין עולמות הסקייטבורד, מוזיקה ואמנות חזותית, הפכו אותו לאחד האמנים המרגשים…
-
Stüssy: למה שון סטוסי הוא הסנדק של תנועת הסטריט-וור?
יש מעט מאוד מותגים בעולם הסטריט-וור שהצליחו לשמור על הרלוונטיות שלהם מעל ארבעים שנה. לייבלים שייסדו את הז'אנר, יצרו עדת מעריצים סביבם, והלוגו שלהם הפך לאחד הסמלים המזוהים ביותר עם תרבות הרחוב. סטוסי היא בדיוק מותג כזה, ולמרות שהוא מלווה אותנו משנות השמונים, לא רק שהוא עדיין רלוונטי, שיא הפופולריות שלו עוד לפניו. זה הסיפור…
-
חנויות הסניקרס הכי שוות בלוס אנג'לס: סניקרס שופינג בחו"ל
בכל מה שקשור לעולם הסניקרס והסטריט-וור, תהיו בטוחים שלוס אנג'לס היא אחת הערים המובילות בעולם. למעשה מדובר במקום המושלם להתעדכן בכל מה שחם בסצנה ולהתחבר לתרבות הרחוב. מלבד מורשת עשירה של פאשן וסטייל, אחד המאפיינים הבולטים ביותר של סצנת הסניקרס בעיר הוא הגיוון שלה – ממותגי מעצבים יוקרתיים ועד למותגי סטריט-וור עצמאיים, כך שכולם יוכלו…
-
נעליים עם גלגלים: נעלי רולר ונעליים עם גלגל נשלף – מדריך
הילדים שוב משועממים או מתעצלים לצאת מהבית? למה לא לאפשר להם לבצע פעילות מהנה ומשחררת שתשפר להם את היציבה ואת שיווי המשקל, תעניק מיומנויות מוטוריות חדשות, ותעזור לשיפור הריכוז והכושר הגופני. נעליים עם גלגלים משלבות את הטוב מכל העולמות, הן מתנה מושלמת שמשלבת הנאה עם פרקטיות, ועכשיו כל מה שאתם צריכים כדי למצוא את נעלי…